Menü

1. A Palllux projektje 6,9 millió forintot nyert


Sikeres pályázatot nyújtott be a vállalat a VEKOP tenderen.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett VEKOP-1.3.1-16 „Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" tárgyú felhívásra a Palllux Iparművészeti Korlátolt Felelősségű Társaság 2016.06.23-án támogatási kérelmet nyújtott be.
A VEKOP támogatási rendszeréhez benyújtott „A Palllux Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása" című támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték, így a Palllux Kft. 6.983.000 Ft, azaz hatmillió-kilencszáznyolcvanháromezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A VEKOP fő küldetése és átfogó célja, hogy biztosítsa a Közép-Magyarországi régió fejlődését, gazdasági versenyképességének további növekedését, valamint a régión belüli fejlettségbeli különbségek csökkentését.

Kedvezményezett neve: Palllux Iparművészeti Kft.
Projekt címe: A Palllux Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása
A Projekt megvalósításának kezdete: 2017. 08.10.
A Projekt fizikai befejezésének napja: 2018.09.18.
Projektazonosító: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058
Szerződött támogatás összege: 6.983.000,- Ft
Támogatás mértéke: 50%

 

2. Indulhat a Palllux Kft. projektmegvalósítása


Sikeres pályázatot nyújtott be a vállalat a VEKOP-tenderen, amely révén jelentős fejlesztési forráshoz jutott.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által 2016.04.08-án meghirdetett VEKOP-1.3.1-16 „Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatású" című pályázat keretében a Palllux Kft. 6.983.000 Ft, azaz hatmillió-kilencszáznyolcvanháromezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatást kapott.
A tenderre benyújtott fejlesztési projekthez rendelkezésre álló források lehetővé teszik, hogy a vállalat olyan piacokon is megjelenhessen, ahonnan a későbbiekben potenciális vevőkör kerülhet ki. A projekt keretében a vállalat részt vesz több külföldi kiállításon is, ami alkalmas új ügyfelek és üzleti kapcsolatok szerzésére, a vezetők szakmai fejlődésére, a konkurencia felmérésére, valamint a termékek és szolgáltatások bemutatására.
Az elnyert tender megalapozza a cég piaci helyzetének stabilitását mind hazai, mind nemzetközi szinten. A kiállításokon tájékozódhatnak és informálódhatnak az aktuális fejlesztésekről és trendekről, ami kiváló alapot teremt a jövőbeli fejlesztésekhez.
A támogatási összeg továbbá kiterjed a tájékoztatáshoz szükséges marketingkommunikációs eszközök megtervezésére és elkészítésére is.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


3. Megkezdődött a Palllux projektmegvalósítása


A VEKOP-1.3.1-16 „Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatású" projekt keretében elnyert 6.983.000 forintos költségből az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

- Kiállítási részvétel 2 külföldi kiállításon.
- Marketingkommunikációs anyagok készítése: termékbemutató könyv, kisfilm, microsite, roll-up.
- Marketingkutatás kutatási jelentéssel.
- Szakmai tanácsadás.

A Palllux Kft. egy családi vállalkozás, mely 1983 óta foglalkozik lámpaernyők gyártásával. Ebben az évben kapcsolatba kerültek az osztrák Orion Molecz céggel is, mely részére kidolgozták a marhahólyag lámpaernyők gyártási technológiáját, és önálló vállalkozásban elindították a gyártást. Ma már sokféle anyagból és technológiával dolgoznak, de a hólyag ernyők változatlanul jelentős hányadát teszik ki a termelésnek. A termékek precíz kézi munkával, kifogástalan minőségű anyagokból készülnek, a tökéletes szerkesztést és pontos kivitelezést a cégvezetők és alkalmazottak mérnöki háttere biztosítja. A lámpaernyők gyártása mellett lakásvilágítási, lakberendezési tanácsadással, lámpaernyők, antik lámpák javításával, áthúzásával, helyszíni szerelésével és korszerűsítésével is foglalkoznak.

A Palllux referenciái között szállodák (például Four Seasons Hotel, Kempinski Hotel Corvinus, Hilton Budapest Hotel, stb.), éttermek és kávézók (XO Bisztró, Budapest; Sirály Étterem, Visegrád; Gundel Étterem, Budapest; stb.), külképviseletek (többek között az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Németország Nagykövetsége és Ausztria Nagykövetsége), valamint egyéb intézmények (úgy, mint Petőfi Irodalmi Múzeum, Radnóti Színház és Kreatív Hobby Üzlet) is szerepelnek.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


4. Hamarosan kiállításra utazik a Palllux


Az „A Palllux Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása" című VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 azonosítószámú projektre elnyert összegből, a projekt részeként a vállalat Romániába utazik a ROMHOTEL nevű kiállításra.

A ROMHOTEL szállodák és éttermek részére tervezett berendezésekkel, bútorokkal és készletekkel foglalkozó trendek bemutatására szakosodott kiállítást Belgrádban, Szerbia fővárosában rendezik meg. A három napos kiállításra 2018. április 19-21. között kerül sor, 11.904 négyzetméteres területen. A ROMHOTEL idejére a rendezvénynek otthont adó Romexpo kiállítótere számos gyártó, viszonteladó és importőr találkozási helyévé válik. A kiállítók sorában többek között olyan cégek szerepelnek, akik speciális berendezéseket és elektronikai megoldásokat; audio-vizuális eszközöket, az épületek előterében üdvözléshez szükséges könnyű és nehéz berendezéseket, catering megoldásokat, valamint higiéniához és tisztítási folyamatokhoz szükséges eszközöket gyártanak.

A kiállítás célja, hogy előmozdítsa a különleges és speciális beszállítók berendezéseinek, felszerelésének és partnereinek (gyártók, importőrök, közvetett közönség) kínálatát, közvetítse a célközönség felé a legújabb trendeket mind a berendezések, mind a catering tekintetében, illetve népszerűsítse a megjelent vállalatokat és termékeket az érdeklődők körében. Elsősorban szakácsok, étterem tulajdonosok, bártulajok és szállodatulajdonosok látogatására számítanak. A rendezvény tökéletes helyszín az új ügyfélkapcsolatok szerzésére, üzletkötésre, a piac felmérésére, visszajelzések gyűjtésére, a konkurencia és a külföldi piac elemzésére.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


5. Kutatást végzett a Palllux


A VEKOP-tenderen elnyert pályázat keretében a Palllux Iparművészeti Kft. hamarosan a román ROMHOTEL kiállításra utazik, így felmérte a román lámpaernyő piacot.

A Palllux egyedi, kézzel készült lámpaernyőket gyárt, melyek egyedülállóak Magyarországon, így felmérték, milyen konkurenciára számíthatnak Romániában. A kutatásból kiderült, hogy a román piacon kevés kézműves, manufakturális lámpaernyő készítő cég és vállalkozó van, jelenlétük visszafogottabb. A világszerte jelenlévő, multinacionális bútor- és lakberendezési cégek természetesen Romániában is jelen vannak választékukkal, illetve számos enteriőrrel, lakberendezéssel kapcsolatos honlap és webáruház is könnyen megtalálható, de ők inkább kereskedőnek tűnnek, mintsem készítőnek. A valódi készítők igazán kevesen vannak, és jellemzően egyiknek sincs komoly múltja. Inkább a szakma művészi oldalához, mintsem az iparihoz állnak közelebb, nagyon kevés kivételt találhatunk.

A lámpaernyő és világítástechnikai piac felméréséhez kérdőívet készítettünk, melyet 350 román cég töltött ki. A megkérdezettek fele kisebb vagy nagyobb szálloda volt, ezen felül egyéb szolgáltató helyek, szórakozóhelyek, és 14 étterem is reagált kérdéseinkre. Válaszaikból kiderült, hogy 72%-uk 500 darabszám feletti világítótesttel rendelkezik, a berendezések majdnem kétharmadát pedig a vállalkozás tulajdonosa vagy egy alkalmazott választotta ki. A felmérés kimutatta, hogy a 350 szolgáltató mindössze 6%-a rendelkezik megrendelésre készült, kisszériás világítótestekkel, amiből arra következtethetnénk, hogy nyitottak a vásárlásra. Azonban a megkérdezettek majdnem fele arra a kérdésre, dolgozna-e magyar céggel, azt válaszolta, hogy esetleg, 16% pedig azt, hogy csak hazai cégekkel dolgoznak, így kiderült, hogy ők kevésbé nyitottak a külföldi vállalkozásokra. Emellett az ár is nagy szerepet játszik a döntésben. A Palllux Kft. azonban bízik abban, hogy egyedi lámpaernyőivel megfoghatja a román látogatóközönséget.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058

 

6. Katalógust és microsite-ot készített a Palllux


Az „A Palllux Kft. Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása" című VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 azonosítószámú projekthez kapcsolódóan elkészültek a szükséges marketingkommunikációs anyagok.

A külföldi piac szereplőinek tájékoztatásához számos marketingeszköz közül választhatunk, és a megfelelő megoldások megtalálása abban az esetben különösen fontos, ha egyedi, nem csak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló termékeket forgalmazó vállalatról van szó. A Palllux számára ezért is volt fontos a megfelelő eszközök kiválasztása, melyeket nem csak a mindennapi életben, hanem a kiállítások során is sikerrel használhatnak.
Első lépésként elkészítettük a Palllux Kft. termékeit színesen, egyedi és figyelemfelkeltő módon bemutató katalógust, amelynek színei és grafikái tükrözik a vállalat szellemiségét és hangulatát, kellemes látványt nyújtanak a szemnek. A kiadvány angol és román nyelven is elkészítettük, hiszen két kiállításon is meg kell állnia a helyét.
Ezután az érdeklődők minél szélesebb körű informálása végett lefejlesztettük a vállalatot és termékeit bemutató, angol és román nyelvű aloldalakat. A felület kialakításakor fontos szempont volt a szolgáltatások részletes ismertetése, képekkel is alátámasztva.
A magyar nyelvű weboldal elérhetősége:
www.lampaernyo.hu

Végül a kiállításon való maradéktalan megjelenés érdekében roll up-okat is készítettünk, amelyek a vállalat fő üzenetét hivatottak közvetíteni.
Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


7. Kisfilmet forgatott a Palllux


A Palllux Kft. speciális és egyedi termékeinek és vállalati filozófiájának bemutatásához kisfilmet forgatott, amelyet a külföldi kiállításokon is bemutatnak.

Egy vállalat tevékenységének, termékpalettájának bemutatásához hasznos és fontos marketingeszköz egy bemutató kisfilm elkészítése. A VEKOP-tenderen elnyert támogatási összeg lehetővé tette a Palllux számára, hogy olyan videót készíthessenek, amely szakszerűen mutatja be a céget és egyedi termékeit. A kisfilmben szó esik a vállalat 30 éves szakmai tapasztalatáról, a minőség és az egyediség kiemelt szerepéről. A beltéri lámpák esetén az esztétikum és a praktikum a két legfontosabb szempont, ezen kritériumoknak tesznek eleget a különleges lámpaernyők, annak drótvázai, tartószerkezetei. A klasszikus vonalat képviselő rakott és feszített selyemernyők gondos kézimunkával készülnek, a megrendelők szabadon választhatnak az anyagok és díszítő elemek színes kínálatából. A vállalat különleges terméke a marhahólyagból készült lámpaernyő, mely Magyarországon és Európában is egyedülálló megoldásnak számít.

A képi világ kialakítása során nagy hangsúlyt kaptak a lámpák, amelyeket a film modern környezetben jelenít meg kikapcsolt állapotukban és használat közben is. Így már rögtön a videó elején jó hangulatot teremtenek a fel- és lekapcsolódó lámpák. Ezt követően bemutatásra kerül az eszközök készítése is, az anyagok vágásától kezdve a hegesztésen és varráson át a végleges összeállításig. Nagyon hangsúlyos, hogy a lámpák kézzel készülnek, az ott dolgozók állítják össze az utolsó apró alkatrészig, a kész lámpaernyőt pedig gondosan ki is vasalják. Végül a film egy-két példát is hoz arról, hol és hogyan használták eddig a Palllux lámpaernyőit.

A forgatás jó hangulatban telt, a végeredményt pedig először a hamarosan megrendezésre kerülő ROMHOTEL kiállítás résztvevői és érdeklődői tekinthetik meg.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


8. Sikerrel zárta a ROMHOTEL kiállítást a Palllux


Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott 2018. április 19-21. között Bukarestben és meglátogatta standunkat!

Az „A Palllux Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása" című VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 azonosítószámú projektre elnyert összegből, a projekt részeként Bukarestbe utazott a vállalat a ROMHOTEL szállodai és éttermi berendezésekkel, bútorokkal és készletekkel foglalkozó trendek bemutatására szakosodott kiállításra, ahonnan nagy sikerrel és értékes tapasztalatokkal tért haza.
A Palllux Iparművészeti Kft. szállodák és éttermek számára készült bútorokkal, berendezésekkel és készletekkel foglalkozó kiállítást idén Bukarestben, Románia fővárosában rendezték meg, 2018. április 19-21. között. A háromnapos kiállításon Magyarországból, Lengyelországból és Romániából érkezett vállalatok mutatták be termékkínálatukat. A rendezvényen többek között bemutatásra kerültek új és egyedi szállodákba, kávézókba, éttermekbe gyártott berendezések; élelmiszerek és italok készítése; vízellátási megoldások az említett intézményekben; biztonsági és higiéniai megoldások; illetve elektromos és fűtési berendezések karbantartási lehetőségei is. A kiállítás lehetővé tette a román vállalatok számára, hogy a helyi és nemzetközi cégekkel új üzleti kapcsolatokat, speciális ajánlatokat köthessenek.

A Palllux Iparművészeti Kft. egyedi tervezésű lámpaernyői sikert arattak, a vállalat értékes tapasztalatokkal, üzleti kapcsolatokkal és visszajelzésekkel gazdagodott, melyeket a jövőben is fel tud használni.


9. Hamarosan ismét kiállításra utazik a Palllux


Az „A Palllux Iparművészeti Kft. külpiaci megjelenésének támogatása" című VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 azonosítószámú projektre elnyert összegből, a projekt részeként a vállalat Ausztriába is elutazik a FAFGA nevű kiállításra.

A Palllux második kiválasztott kiállítására utazik, méghozzá az Ausztriában található Innsbruck-ba, a FAFGA gasztronómiai, szállodaipari és design kiállításra. A három napos kiállításra 2018. szeptember 10-13. között kerül sor, amelyen a tavalyi évben 390 kiállító és 15 450 látogató vett részt. A rendezvényre érkező érdeklődők között vannak szállodaüzemeltetési igazgatók, vendéglátósok, étterem tulajdonosok, kávézóvezetők, turisztikai menedzserek, szórakozóhely tulajdonosok, és számos más, hasonló iparágban dolgozó, vezető beosztású személyek. A FAFGA nagyon jó választás a vállalat számára, hiszen a hazai döntéshozók 80%-a semmilyen más, hasonló témájú kiállításon nem vesz részt. A legnagyobb érdeklődés a hotelhez és éttermekhez kapcsolódó termékeket övezi.

A kiállítók által bemutatott termékek is széles skálán mozognak, az ételektől és italoktól kezdve a konyhai, IT, energetikai és hotelépítkezési berendezéseken át a wellness és egyéb kiegészítő szolgáltatás elemekig mindent felvonultatnak, ami csak a szállodai szakmához kapcsolódhat. A kiállítás tökéletes lehetőség az új befektetőkkel és potenciális ügyfelekkel való találkozásra, üzletkötésre, a konkurencia és a piac felmérésére, szakmai tapasztalatok cseréjére, inspirálódásra és hasznos tanácsok, információk begyűjtésére.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


10. A Palllux felmérte az osztrák piacot


A Palllux Kft. nemcsak a román lámpaernyő piacon tekintett körbe. Mivel a cég az Ausztriában megrendezésre kerülő FAFGA kiállításra is elutazik, így fontos lépésként az osztrák piacon is felmérést végzett.

A kutatásból kiderült, hogy az osztrák piac a nyelv, az elméleti földrajzi határok és a német-osztrák viszonylatban közös pénznem következtében nehezen választható el a német és a svájci piacoktól, hiszen ezek a feltételek rendkívül átjárhatóvá teszik a három területet. A kisszériás lámpaernyő-készítés ezekben az országokban nem tömeges igény, így aki kifejezetten ilyen terméket keres, az nagyon hamar megtalálja a mindössze 1-2 tucatnyi szolgáltatót a három országban, és nem habozik a földrajzi távolságoktól függetlenül, akár több 100 kilométerről rendelni, ha úgy gondolja, hogy megtalálta a neki való műhelyt, készítőt. Mivel a lámpaernyő speciális szegmensnek számít, így sajnos az osztrák piac ezen része önmagában nem értelmezhető. A fent említett okok miatt számos multinacionális vállalat is egy piacként kezeli ezt a három országot, ráadásul mindegyik országban komoly múltra tekint vissza az egyedi lakberendezési tárgyak gyártása.

A lámpaernyő és világítástechnikai piac felméréséhez kérdőívet készítettünk, melyet 350 osztrák szervezet töltött ki, melyek több mint fele szálloda, mások pedig éttermek, vendéglátó-, szórakozó-, és egyéb szolgáltató helyek voltak. A megkérdezett intézmények 76%-ában 500-nál is több világítótest működik, melyeket zömében vagy egy lakberendező/belsőépítész választott, vagy pedig a tulajdonos intézte a megrendelést. A Palllux számára az egyik legfontosabb információnak az bizonyult, hogy a 350 szervezet 45%-ában nem található egyedi világítótest, 38% pedig nem tudta megmondani, rendelkezik-e ilyennel. Jó hír, hogy 75%-uk nyitott a magyarországi gyártókra is, de vásárlásuk árfüggő. Összességében tehát elmondható, hogy jó kilátásokkal várja a Palllux Kft. a szeptemberi kiállítást.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00058


11. A Palllux sikerrel zárta az osztrák FAFGA kiállítást


Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott 2018. szeptember 10-13. között Innsbruck-ban és ellátogatott standunkhoz!

A Palllux Kft. a VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 azonosítószámú projektre elnyert összegből, Innsbruck-ba is elutazott a FAFGA szállodai, gasztronómiai és design kiállításra, ahonnan óriási sikerrel és értékes tapasztalatokkal tért haza.
A FAFGA szállodai, gasztronómiai és design kiállítást évek óta hatalmas sikerrel rendezik meg, idén 2018. szeptember 10-13. között várták a szektorban dolgozó kiállítókat Innsbruck-ban. Körülbelül 14 500 látogató és 400 kiállító találkozott egymással a három napos kiállításon, mely az előző évekhez képest alacsonyabb számot mutat, de ennek okát a csodás őszi időjárásnak is tulajdoníthatjuk. A FAFGA felmérése szerint a kiállítók 85%-a elégedett volt a kiállítással és üzletileg sikeresen zárta azt, ami nem csoda, hiszen a helyi, szakmabeli döntéshozók 70%-a részt vett a rendezvényen, és a látogatók 45%-a megállapította, hogy számukra teljesen új és hasznos termékeket bemutató cégekkel találkoztak, amelyekkel tervezik is a jövőbeli együttműködést.

Ilyen cégnek számított a Palllux is, aki egyedi tervezésű, különleges lámpaernyőivel óriási népszerűségnek örvendett. A standot sokan meglátogatták, érdeklődtek a termékek iránt, és hosszas beszélgetéseket folytattak a vállalat képviselőivel. Így tehát elmondhatjuk, hogy a Palllux számos hasznos tapasztalattal és jövőbeli befektetési lehetőséggel tért haza Ausztriából.


12. Sikeresen befejeződött a Palllux projektje

A Palllux Iparművészeti Kft. sikeresen lezárta a VEKOP-1.3.1-16-2016-00058 kódszámú pályázatát.

A Palllux Kft. a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2016. április 8-án meghirdetett VEKOP-1.3.1-16 „Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című pályázat keretében 6.983.000 Ft, azaz hatmillió-kilencszáznyolcvanháromezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A pályázaton elnyert összeget az alábbi fejlesztésekre és eszközökre használta fel a vállalat:

1.) Részvétel két külföldi kiállításon
A Palllux Iparművészeti Kft. először Bukarestbe látogatott 2018. április 19-21. között, a ROMHOTEL szállodák és éttermek részére tervezett berendezésekkel, bútorokkal és készletekkel foglalkozó trendek bemutatására szakosodott kiállításra. Az év második felében, 2018. szeptember 10-13. között pedig Innsbruck-ban a FAFGA gasztronómiai, szállodaipari és design kiállításon vettek részt kiállítóként.

2.) Marketingeszközök
- Microsite készítése német és román nyelven a vállalat termékeinek bemutatása érdekében.
- Kutatás készítése az osztrák és román lámpaernyő piaci szolgáltatók és termékek felmérésére.
- Kisfilm forgatása német és román nyelven.
- Roll up-ok gyártása.

3.) Piackutatás készítése